Islamska zajednica (IZ) u BiH jučer je putem Ureda za društvenu brigu uručila motokultivator porodici Hedo iz Mravinjca kod Goražda, a kojeg je donirala Humanitarna organizacija „Udruženje za blagostanje“ iz Sarajeva.

Motokultivator je Alenu Hedi, inače stopostotnom invalidu, uručio rukovodilac Ureda Ibrahim ef. Malanović, koji je podsjetio da je pomoć porodici Hedo zatražena putem Medžlisa IZ Goražde.

Alen Hedo je diplomirao i magistrirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu, ali je ostao bez posla.

„Ovo je veliko iskušenje“, kazao je Hedo, dodajući da ne želi da živi od milostinje i da želi da se njemu i njegovim roditeljima ovom donacijom olakša obrađivanje zemlje koju imaju.

Zahvalio je IZ-u koja ga nije zaboravila, te je podsjetio i da mu je i Turska agencija za koordinaciju i saradnju (TIKA) obećala donirati plastenik.

Malanović je zahvalio svima učesnicima koji  su doprinijeli realizaciji ovog donacije, među kojima je istakao muftiju goraždanskog Remziju ef. Pitića, direktora HO „Udruženje za blagostanje“ Aymana El Fakawija, te glavnog imama Rasima ef. Džafića i predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa Šemsu Aganspahiću.